Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Προς τον κ. Υπουργό της Οικονομίας...


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σε καιρό σκληρής λιτότητας, και εν μέσω καταιγίδας επώδυνων οικονομικών μέτρων που θα συρρικνώσουν τα εισοδήματά μου στο απόλυτο όριο της επιβίωσης, καλούμαι να φορολογηθώ όχι μόνο για τα αναγκαία λειτουργικά έξοδα του κράτους, αλλά και για την εμφανή ανικανότητά του να τα θέσει υπό έλεγχο!

Επειδή είμαι φανατικός θιασώτης της διατήρησης θέσεων εργασίας, θα αναφερθώ μόνο στις κρατικές σπατάλες. Συγκεκριμένα, θα επικεντρωθώ στη διαχρονική «αδυναμία» του υπουργείου που έχει επιφορτιστεί με το έργο της δημόσιας τάξης, να εξαλείψει τη δράση μιας κοινωνικής ομάδας που φέρει τις εναλλακτικές ονομασίες «αναρχικοί», «αντιεξουσιαστές», «γνωστοί-άγνωστοι», «κουκουλοφόροι», κλπ. Η «αδυναμία» αυτή εξακολουθεί να επιβαρύνει σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, και το «μάρμαρο» καλούμαι πάντα να το πληρώσω εγώ, ο συνεπής φορολογούμενος. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, παραθέτω μερικές από τις ζημιές που επιφέρουν στην οικονομία της χώρας οι «κύριοι» και οι «κυρίες» που απαρτίζουν την εν λόγω κοινωνική ομάδα:

1. Καταστρέφουν δημόσια περιουσία, για την αποκατάσταση της οποίας καλούμαι να πληρώσω εγώ.

2. Απασχολούν μονίμως μεγάλο όγκο κατασταλτικών δυνάμεων, για τη μισθοδοσία των οποίων καλούμαι να πληρώσω ξανά εγώ (εισπράττοντας, παράλληλα, απρόκλητη βιαιότητα ως έκφραση «ευγνωμοσύνης»!).

3. Η αντιμετώπισή τους καθιστά αναγκαία την (συχνά αλόγιστη) ρίψη ακριβών χημικών ουσιών από τις δυνάμεις καταστολής. Επιπλέον, η χρήση των ουσιών αυτών είναι βλαπτική για τον ανθρώπινο οργανισμό, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τις κρατικές δαπάνες για τη δημόσια υγεία. Για όλα αυτά καλούμαι να πληρώσω και πάλι εγώ.

4. Η δράση τους επιφέρει θανάσιμο πλήγμα στον τουρισμό, κύρια πηγή εσόδων για την εθνική οικονομία, με αποτέλεσμα την σημαντική συρρίκνωση των προσδοκώμενων εισροών στα δημόσια ταμεία. Τη διαφορά καλούμαι να πληρώσω για μια ακόμα φορά εγώ!

Για τους λόγους αυτούς, και επικαλούμενος το πνεύμα δικαιοσύνης και κοινωνικής ευαισθησίας που γνωρίζω ότι σας διακρίνει, ζητώ από εσάς να αναθέσετε στο οικονομικό επιτελείο σας να υπολογίσει το επιπλέον ποσό που αδίκως θα κληθώ να καταβάλω στην πολιτεία ως φόρο, και να στείλετε τον λογαριασμό στο υπουργείο το αρμόδιο για την δημόσια τάξη. Εκτός αν, όπως διαδίδουν αισχροί συκοφάντες, το εν λόγω ποσό αντιπροσωπεύει μυστικά κονδύλια και μη δηλωμένα «λειτουργικά έξοδα» του κράτους, και οι προαναφερθείσες κοινωνικές ομάδες δεν είναι τίποτ’ άλλο από κοινούς δημόσιους υπαλλήλους εντεταλμένους να δρουν υπό τις διαταγές ανώτερων κρατικών λειτουργών... Αυτά όμως εγώ δεν τα πιστεύω!

Αναμένω εναγωνίως την ανταπόκρισή σας!

Μετά τιμής,

Ένας μ...κας φορολογούμενος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου